Dan Žena z GoGreen 2023: Slavimo naše poslovne partnerke

Medsebojno spoštovanje je izhodišče za vsak uspešen odnos, pa naj bo zaseben ali posloven. Ko z ljudmi delimo podobne vrednote, je vzpostavljanje odnosa na takšnih skupnih temeljih lažje, prijetnejše in uspešnejše.

Ko nas življenje ali poslovne odločitve enkrat povežejo, je naš osebni vložek v odnos tisti, ki krepi trdnost ali pa se bodo vezi s časom rahljale. Dobro ogledalo v poslovnem svetu nam postavljajo dolgoročna sodelovanja in naročniki ter kupci, ki se vračajo. Bolj kot kadarkoli prej, smo v preteklem obdobju pandemije spoznali, kaj pomeni biti povezan oziroma biti ‘odrezan’. Morda prvič smo zares zaobjeli  vrednost, ki jo imata medsebojno sodelovanje (doma, v timu s sodelavci, med podjetji, državami,…) in moč, ki jo skrivajo naši medsebojni odnosi za še uspešnejši razvoj podjetij.


Dodana vrednost se skriva v ljudeh

V podjetju GO GREEN izvajamo poslovne turistične storitve z dodano vrednostjo, turistične produkte in prevoze višjega razreda, storitve M.I.C.E. in storitve DMC – celostne aranžmajske storitve na destinaciji, storitve najema vozil in inovativne dogodke za partnerje – prav dodana vrednost je del vsake naše storitve in tudi del naše dolgoročne vizije.

Ko govorimo o dodani vrednosti govorimo lahko le o ljudeh. Ti s(m)o namreč tisti, ki lahko storitvi dodamo tisto nekaj več. Ni nujno, da gre za materialne elemente, gre za čas, energijo, pozornost, trud, potrpežljivost, vztrajnost, odgovornost, vso dodano vrednost, ki je skrita v ozadju neke odlične storitve. Vse našteto se vedno skriva v nekom. V posamezniku, sodelavcu, partnerju, naročniku, izvajalcu,…

‘lučke’ za cenjene poslovne partnerke GoGreen-a

Ob hitrem tempu, ki ga ima sodobna družba, si posledično premalokrat dovolimo vzeti čas, da bi se ustavili in za vse našteto rekli: »Hvala, vaša predanost in odgovornost do naših storitev nam veliko pomeni. Cenimo tvoje SLEDI.«

Ker v GO GREENU delujemo 365 dni na leto, praktično 24 ur na dan, smo si dovolili prehiteti prihodnji veseli december in na praznik žena, za DAN ŽENA, obiskati vse tiste, brez katerih naše storitve oziroma naše podjetje ne bi bili, kar so in pustiti drugačno sled – čokoladno ‘SLEDoledno lučko’ zahvale za odlično sodelovanje.

8. marec 2023/dan žena – cenimo tvoje sledi

Dan žena- praznik žena - GoGreen

Dan žena – praznik žena – GoGreen

Na še vedno zimsko jutro smo se tako 8. marca namenili k našim 200 izjemnim ženskam, da razdelimo lučke zahvale in jim na kar najbolj oseben način rečemo: »Cenimo te. Cenimo tvoje vidne SLEDI, ki jih v GO GREENU prepoznavamo in spoštujemo. Najlepša hvala.« ‘Sledi’ na čokoladni lučki simbolizirajo naše prepoznavanje odličnega dela in sodelovanja s poslovnimi partnerkami. Zato so bile vse lučke opremljene z napisom na lesenem delu: CENIMO TVOJE SLEDI.

Ženske imajo v svetu zelo pomembno vlogo. Za enakovrednost in enakopravnost so se dolgo časa borile. In povezane, so uspele 8. marec uvrstiti med praznike, ki jih praznujemo po vsem svetu. Poslej šele so medsebojni odnosi lahko uravnoteženi in v njih spol ni več pomemben, ampak zgolj in le odnos posameznika do sebe, drugih in sveta. Le s takšnimi izhodišči je mogoče vzpostavljanje plodnega odnosa. Če ta temelji na skupnih vrednotah, pa je skupno ustvarjanje res vedno prijetnejše in uspešnejše.

Mednarodni praznik dan žena je resda ‘mlad’, a njegova zgodovina je drzna in briljantna, kot so bile začetnice gibanja, ki se je iz ulic New Yorka v nekaj desetih letih preselilo na ves svet.*

V podjetju GO GREEN skladno z našo trajnostno dolgoročno strategijo delovanja pozdravljamo in spodbujamo sodelovanje ljudi iz vseh okolij. Ne diskriminiramo na podlagi etnične pripadnosti, rase, spola, vere, spolne usmerjenosti, starosti, invalidnosti in spodbujamo prijazne in prilagodljive delovne možnosti, kjer to dopuščajo operativne in varnostne potrebe. Zavedamo se pomena, ki ga imajo naši zaposleni in partnerji za podjetje in našo družbo, zato jih podpiramo in želimo še naprej naše odnose graditi na zaupanju in spoštovanju. Vsem poslovnim partnerkam in sodelavkam pa želimo lepo praznovanje njihovih praznikov v mesecu marcu.

* 8. marca 1857 se je v New Yorku odvil prvi protest delavk, ki so v delavskih oblačilih zahtevale večje pravice žensk, enakopravnost in volilne pravice. Aktivistka Theresa Malkiel je preroško postavila v fokus pravice žensk ter prva predlagala »nacionalni dan žena«. Idejo s konkretnim predlogom nemške socialistke in aktivistke Luise Zietz je kmalu podprlo sto delegatk iz 17 držav in ideja se je hitro razširila v svet. Ženske so zahtevale volilno pravico, boj proti spolni diskriminaciji na delovnem mestu in pravico do opravljanja javnih funkcij. Leta 1911 so ga uradno zaznamovali v Avstriji, na Danskem, v Nemčiji in Švici, dan je obeležilo že več kot milijon ljudi. Leta 1913 se je dan žena uradno odvil tudi v Rusiji, kjer se je ideja 8. marca katapultirala v široke razsežnosti in postala del tega, kar je privedlo do ruske revolucije leta 1917. Ženske so takrat stavkale za »kruh in mir«, za konec 1. svetovne vojne, carizma in za konec pomanjkanja hrane. V priznanje ženskam pri vključevanju v razvoj države, je postal 8. marec praznik in dela prost dan. Leta 1922 so ga praznovali že na Kitajskem. Zahteva po pravicah žensk je bila prvič v zgodovini konkretno postavljena pod luč in ravno tako slabe razmere, v katerih so in še vedno živi preveč žensk. V revolucionarnih šestdesetih prejšnjega stoletja je pojem pravic žensk prevzela naslednja generacija bork za ženske pravice. Feministke so zahtevale enako plačilo, enake ekonomske možnosti, pravne pravice, reproduktivne pravice, subvencionirano otroško varstvo in preprečevanje nasilja nad ženskami. Združeni narodi so mednarodni dan žena začeli praznovati leta 1975, ki so ga razglasili za »mednarodno leto žensk«. Leta 1977 so Združeni narodi povabili članice, naj 8. marec razglasijo za dan ZN za pravice žensk in svetovni mir.

Viri: https://www.internationalwomensday.com/, https://www.un.org/en/observances/womens-day/, https://www.britannica.com/topic/International-Womens-Day, https://www.internationalwomensday.org/history-of-international-womens-day/