TRENDI POROK PRIHODNOSTI – INTIMNOST, TRAJNOST IN OSEBNOST

V tem članku predstavljamo kakšni so trendi porok prihodnosti, ki se osredotočajo na intimnost, trajnost in osebnost.

V Sloveniji smo imeli v letu 2019 več kot 6.600 porok in starostna meja se je dvignila na 34 let za neveste ter nad 36 let za ženine. Vse to nam pove, da se dandanes poročajo zrele osebnosti, ki načeloma točno vedo, kaj si želijo. Uresničiti vaše želje in preseči pričakovanja – je cilj, ki ga zasledujemo v GOGREEN.

Časi se spreminjajo – Trendi porok prihodnosti

… klasika bledi in posebne dogodke se vse večkrat zaupa profesionalni ekipi izvajalcev.

To potrjuje tudi naše delo v GOGREEN, kjer opažamo, da se povpraševanje po poročnih prevozih vsako leto povečuje.

S tem, ko opravljamo poročne prevoze, dobivamo dober vpogled v številne poroke, ki so vsaka po svoje posebna. Kljub temu pa opažamo rdečo nit, ki se vleče skozi vse trende porok prihodnosti.

Ta rdeča nit je poudarek na intimnosti, trajnosti in osebnosti.

… največ šteje uspešen ‘UAU efekt’!

Korakamo v tretjem tisočletju in trendi porok se spreminjajo. Mladoporočenci se vse bolj odločajo za poroke, ki so intimne, trajnostne in osebne. Ti trendi odražajo spreminjajoče se vrednote in interese mladoporočencev, ki si želijo poroke, ki so bolj osebne, okolju prijazne in nepozabne.

Intimnost na poroki

“Manjše in bolj intimne poroke” so postale vse bolj priljubljene. Mladoporočenci se pogosto odločijo za poroke z manj svati. V svoji bližini želijo imeti ljudi, ki so jim res blizu. To jim omogoča, da se lahko ženin in nevesta posvetita drug drugemu in svojim gostom.  Eva in Marko sta se odločila za intimno poroko na svoji domačiji, kjer sta povabila le najbližje prijatelje in družino. “Personalizirane poroke” predstavljajo izstopajoč poročni trend. Mladoporočenci se pogosto odločijo za poroke, ki odražajo njihov osebni slog in interese. To lahko vključuje izbiro lokacije, ki je jim pomembna, izbiro hrane, ki jo imajo radi, ali vključitev osebnih elementov v dekoracijo. Ana in Blaž sta se poročila v majhni kapeli in odločila za pogostitev v svoji najljubši restavraciji, kjer sta postregla hrano, ki jo imata rada.

Trajnost in poroka

“Bolj trajnostne poroke” so postale vse bolj pomembne. Mladoporočenci se pogosto odločajo za poroke, ki so bolj okolju prijazne. To lahko vključuje uporabo recikliranih ali obnovljivih materialov, lokalnih dobaviteljev in drugih okolju prijaznih praks. Tukaj prednjači izbira lokalnih dobaviteljev, ki lahko zagotovijo svežo in sezonsko hrano in pijačo. V ospredju niso več velike pojedine, ampak zdrava hrana in ni več večnadstropnih tort, temveč tako imenovani ‘finger food’, s hladnimi ali toplimi jedmi v malih porcijah. Vse več se jih odloča za prevoz neveste in ženina z električnim vozilom z voznikom ali se odločijo za najem električnega vozila. Za dekoracijo pa uporabljajo obnovljive materiale, kot so bambus, les, slama in recikliran papir, steklo, tkanine. Pomembna je tudi izbira obleke, vse več je oblek iz lana, bombaža ali volne, ki se jih ne nosi le na poroki.

Osebni pristop na poroki

Vse bolj je v ospredju osebni pristop bolj intimnih porok, z manj svati, v butičnih obsegih in bolj personaliziranih: v objemu lepe narave, na več različnih lokacijah, s pričeskami starih stilov, dodano dramaturgijo (scene iz filmov ipd.), na nenavadnih lokacijah, kot so jadrnice, gore, obale, gozdovi, jezera, obvezen postaja sedežni red, kjer se harmonizira vzdušje in skrbi za varne razdalje, omizja so manjša, bolj intimna, z velikim poudarkom na podrobnosti (menu, imena svatov, tematski pozdrav iz kuhinje ipd.). Mladoporočenca vključita v poroko elemente svojega skupnega hobija, spišeta posebno poročno zaobljubo, si ustvarita unikatno poročno obleko ali dodatek. Tako poroke na najljubših hribih ali razglednih točkah mladoporočencev niso več redkost. Kako “dodati” romantiko če vas preseneti dež in se zgodi poroka v dežju?


Prevoz mladoporočencev in svatov na poroko ali z nje je postal pomemben element poročnega dne, saj je odgovorna vožnja pomembnejša od vsega, gladek potek pa pika na i vsake poroke.

Ko mladoporočenca izbereta za svoj dan luksuzno vozilo, je to prvi korak za načrtovanje poroke z UAU efektom.

Go Green poročni prevozi

Prevoz neveste, ženina, poročnih prič, staršev in svatov z lokacije na lokacijo so resda le del načrta poroke, a izveden mora biti v popolnosti. V timu GO GREEN se z vsakim našim prevozom zavežemo k dovršeni izvedbi. Kot eden najboljših izvajalcev luksuznih prevozov protokolarnega in turističnega žanra imamo dostop in znanje tudi za organizacijo posebnih presenečenj za ‘UAU efekt svatov’.

  • visoka profesionalnost pri izvedbi poročnih prevozov
  • vsa vozila visokega in luksuznega razreda, limuzine
  • izkušeni, šolani in organizirani vozniki varne vožnje
  • ideje za posebna doživetja (rdeča preproga, šampanjec med vožnjo, glasba po želji…)

Zagotavljamo miren, lahkoten, profesionalen potek prevozov na porokah. Izvajamo klasične prevoze in lahko organiziramo posebna doživetja za svate.

V Go Green vedno vozimo za dvema ključnima ciljema: pravočasnost na lokaciji in nasmeh na obrazu naročnika.

Pokličite nas, kontaktirajte nas (051 303 404 | info@go-green.si) in soustvarili bomo nepozaben poročni dan! Z odličnimi GOGREEN prevozi.