Menjava pnevmatik – kako je potekala v času epidemije Covid-19?

Menjava pnevmatik na vozilih v času epidemije covid-19 je bila izvedena ob upoštevanju priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19.

Menjava pnevmatik se vsako leto izvede v zakonsko določenem roku na vozilih, s katerimi izvajamo prevoze in storitev poslovnega najema vozil. Zato je proces menjave pnevmatik optimiziran in ustaljen proces, ki vključuje preverjene dobavitelje in izbrane pnevmatike najnovejših tehnologij. Velik poudarek dajemo izbiri ustreznih pnevmatik, ki zagotavljajo varno vožnjo in imajo ob obrabi najmanjši vpliv na okolje. Pnevmatike so skrbno izbrane na podlagi rezultatov testiranj mednarodnih neodvisnih priznanih organizacij, ob upoštevanju značilnosti lokalnega okolja. Letos smo zaradi nepredvidljivih razmer povezanih z omejitvami gibanja in dela od doma proces menjave pnevmatik planirali in izvajali, prej kot običajno in zaključili več kot dva tedna pred zakonsko predpisanim rokom. Predvideli smo namreč, da bo operativno delo menjave pnevmatik zahtevalo več prilagodljivosti in da bo sam proces menjave trajal dlje kot običajno. Poleg tega smo želeli menjavo pnevmatik izpeljati kvalitetno in varno za najemnike vozil, vulkanizerje in zaposlene podjetja GoGreen.

Obveščanje najemnikov vozil o menjavi pnevmatik

Tako kot vsako leto do sedaj, smo tudi letos po telefonu poklicali vse dolgoročne poslovne najemnike vozil in individualno dogovorili termin menjave pnevmatik. Poslovni najemniki vozil imajo storitev servisiranja zimsko/letnih pnevmatik vključeno v ceno storitve mesečnega najema vozila. Celotno storitev, ki vključuje kvalitetne pnevmatike, administrativno delo rezervacije termina pri vulkanizerju, prevoz vozila do pnevmatik centra in menjavo pnevmatik ter plačilo računa servisa, je tudi letos v celoti uredila ekipa GoGreen.

Kako poteka menjava pnevmatik dolgoročnim najemnikom?

Z najemniki se individualno dogovorimo o terminu menjave pnevmatik. Najemnikom, od katerih vozilo prevzamemo pred poslovno stavbo, zagotovimo, da pnevmatike zamenjamo v dogovorjenem času in vozilo parkiramo na dogovorjeno parkirno mesto. Vsem najemnikom vozil, ki v času namenjenem menjavi pnevmatik potrebujejo nadomestno vozilo, le-to zagotovimo.

Kako je potekala sezonska menjava pnevmatik na vozilih v času epidemije covid-19?

Pri menjavi pnevmatik smo upoštevali vse ukrepe in priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19, zato so bili vsi termini menjave pnevmatik dogovorjeni na način, da je za vse udeležence zagotovljena primerna socialna razdalja.

Z najemniki vozil, ki so pripeljali vozilo pred poslovno stavbo podjetja GoGreen, smo vnaprej dogovorili termine in pazili, da se termini niso prekrivali z ostalimi najemniki, da smo se izognili nepotrebnim socialnim stikom. Za čas, ki je bil predviden za menjavo pnevmatik smo najemnikom zagotovili nadomestna vozila, ki so bila ustrezno razkužena.

Najemnikom vozil, s katerimi smo se dogovorili, da prevzamemo vozilo pred poslovno stavbo, kjer je sedež podjetja, smo pnevmatike na vozilu zamenjali med njihovim delovnim časom, vozilo razkužili in parkirali na dogovorjeno parkirno mesto.

Katere dodatne prilagoditve so bile potrebne?

Ker smo mnenja, da čakanje ni rešitev, smo vsem poslovnim najemnikom vozil, ki delajo od doma v dogovorjenem času prevzeli vozilo na domačem naslovu in med njihovim delovnim časom uredili menjavo pnevmatik. Med drugim se je nekaj poslovnih uporabnikov vozil nahajalo na Hrvaškem. Posebej zanje smo se odpeljali čez mejo, prevzeli vozilo na dogovorjenem naslovu in uredili menjavo pnevmatik pri hrvaških vulkanizerjih.

Visoko kvalitetna storitev poslovnega najema vozil

Ugotavljamo, da poteka sezonska menjava pnevmatik na vozilih (*)v času epidemije covid-19, ob ustreznem načrtovanju nemoteno in varno za vse deležnike. Za vse, ki se odločijo za najem in izposojo vozil pri GoGreen, je skrb za menjavo pnevmatik odveč, saj zanjo poskrbijo usposobljeni zaposleni podjetja GoGreen.

 

Avtor: Nina Stadler, nina.stadler@go-green.si