Kaj lahko GoGreen stori za varnost v prometu?

V svetu, kjer je varnost v prometu ključnega pomena za zaščito življenj, ima vsako dejanje, ki prispeva k zmanjšanju prometnih nesreč, izjemen pomen. V GoGreen-u, enem izmed vodilnih podjetij za visokokvaliteten prevoz potnikov v Sloveniji, se zavedamo, da je varna vožnja več kot le spoštovanje prometnih predpisov – je odločitev, ki lahko reši življenja. Z našo aktualno iniciativo, ki spodbuja vožnjo brez alkohola, želimo poudariti nujnost odgovorne vožnje in zmanjšati število prometnih nesreč, ki so posledica alkoholiziranega stanja. Ta članek osvetljuje, kako GoGreen ne le zagotavlja visokokakovostne prevozne storitve, ampak tudi aktivno prispeva k izboljšanju varnosti na cestah, s posebnim poudarkom na boju proti alkoholu za volanom.

Varnost v prometu v letu 2023: Kako smo napredovalni pri varni vožnji?

V našem prejšnjem prispevku ‘Varno v prometu‘ smo vas popeljali skozi statistike prometnih nesreč, povezanih z alkoholom v letu 2022, in poudarili pomen sledenja trendom ter odgovornega potovanja. Zdaj, ko se leto 2023 bliža koncu, je čas, da pogledamo nazaj in analiziramo, kako so se stvari spremenile. V članku razkrivamo najnovejše podatke prvih desetih mesecev leta 2023.

Na tem mestu si zastavimo vprašanje. Ali opazimo spremembe v svojem okolju? So prizadevanja medijev, varnostnih organov, preventivnih ustanov, kot je Zavod vozim in podjetij, kot je GoGreen, za promocijo varne vožnje obrodila sadove v tem letu? Spodaj predstavljamo ključne številke in ugotavljamo, kako zaznavamo varnost v prometu. Vaša in naša odločitev, ter vaša in naša dejanja na cesti, lahko spremenijo te številke. Pridružite se nam pri ustvarjanju varnejših poti za vse.

Posledice prometnih nesreč v Sloveniji

Varnost v prometu je več kot le statistika; za številkami se skrivajo zgodbe ljudi. V letu 2023 so bile ceste priča različnim dogodkom, od manjših nezgod do tragičnih izgub življenj. Poglejmo si, kaj nam povedo številke (vir: https://www.policija.si, 18.12.2023):

  • Velik del, točno 21,599 nesreč, se je končalo brez telesnih poškodb. To je spodbuden podatek, ki priča o številnih situacijah, kjer so se udeleženci izognili resnejšim posledicam.
  • V 5,323 nesrečah so udeleženci utrpeli lažje poškodbe. Te številke so opomnik, da tudi manjše nezgode lahko prinesejo težave.
  • Bolj zaskrbljujoče je število nesreč, ki so privedle do resnejših posledic. V 685 primerih so bile poškodbe označene kot hude.
  • V prvih desetih mesecih leta 2023 69 oseb ni prišlo domov. 69 življenj je 69 preveč.

Posebej smo analizirali podatke o prisotnosti alkohola pri prometnih nesrečah. Ugotovljeno je bilo, da je bilo med nesrečami, kjer so bile udeležene osebe pod vplivom alkohola, kar 107 primerov s hudimi telesnimi poškodbami in 13 smrtnih primerov (vir: https://www.policija.si/, 18.12.2023) 

V leto 2024 z mislijo na varnost v prometu

Leto 2023 nas uči, da je vsaka nesreča več kot le številka. Za vsako od teh nesreč stoji zgodba, ki nas opominja na pomen prometne varnosti. Naše ceste so odraz naše skupnosti, in prav vsak izmed nas ima vlogo pri zagotavljanju varnosti na njih.

Za volanom ni prostora za alkohol. Vaša odgovorna odločitev rešuje življenja. Poskrbimo, da v letu 2024 vsi pridemo domov.

Varnost v prometu - Prideš - GoGreen

GoGreen sledi trendom z iniciativo za varnost v prometu

Sledi trendom in v letu 2024 potuj odgovorno.

GoGreen ne ustavlja svoje misije pri zagotavljanju kvalitetnih prevoznih storitev. Z našo nedavno iniciativo z naslovom Prideš? dviguje zavedanje za varnost v prometu. Z iniciativo podarjanja alkotestov poslovnim partnerjem, želimo še dodatno poudariti pomen varnosti v prometu. Ta simbolična gesta je del naše širše strategije ozaveščanja o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola.

Naša zaveza za varnost v prometu se tukaj ne konča. Za zagotavljanje najvišjih standardov varnosti in odgovornosti v GoGreen-u  izvajamo obvezne izobraževalne programe za delo voznika. Prav tako aktivno sodelujemo z lokalnimi skupnostmi in šolami, da bi spodbudili zavedanje o pomembnosti varne vožnje med mladimi.

V letu 2024 nadaljujemo z našim poslanstvom, da bi zagotovili, da vsak potnik varno prispe na svoj cilj. S tem ne le prispevamo k varnosti na cestah, ampak tudi gradimo zaupanje in spoštovanje naših strank.

Zato vas vabimo, da se pridružite GoGreen-u v naših prizadevanjih. Spomnite se, da vsaka vaša odločitev za volanom ne vpliva le na vas, ampak na celotno skupnost. Skupaj lahko naredimo naše ceste varnejše.