Delo voznika – Kako postati vrhunski voznik?

Delo voznika še zdaleč ni zgolj opravljanje prevozov. Ravno tako se izobraževanje voznika še zdaleč ne konča z opravljenim vozniškim izpitom v mladostnih letih. Prevozi so velika odgovornost, še posebej ko gre za prevoze ljudi. Ravno zato je pomembno (redno) izobraževanje in izpopolnjevanje tako na področju tehničnega vidika vožnje, kot tudi na področju obvladovanja vozila v raznolikih cestnih in vremenskih razmerah ter z različnimi tipi vozil.

Obvezna izobraževanja kot nepogrešljiv del dela voznika

…prav tako pa je profesionalno in odgovorno tudi, da podjetje, ki zaposluje voznike, pravočasno in dovolj pogosto poskrbi za nadgrajevanje in dopolnjevanje znanj svojih voznikov o vožnji.

Svet se namreč spreminja celostno, tudi na področju prevozov in kompleksnejših infrastrukturnih rešitev cestišč, križišč, krožišč, nadvozov, izvozov. Spreminja se tudi tehnologija vozil; tehnološki napredek vozil je izjemen, vozila so zmogljivejša, ponujajo več funkcij, pospešeno pa se vpeljujeta  avtomatika in uvedba vse številčnejših elektronskih funkcij. Pomembno je, da vsak voznik nadgrajuje svoje znanje in veščine in ne, da vožnja iz leta v leto postaja zgolj vse bolj rutinska in s tem manj varna.

Delo voznika - Vozniki na usposabljanju za varnejšo vožnjo v različnih razmerah, ahiv GoGreen, 2023

Delo voznika – Vozniki na usposabljanju za varnejšo vožnjo v različnih razmerah, ahiv GoGreen, 2023

Le kdo ne želi biti najboljša verzija sebe kot voznika?

Vse GOGREEN nove voznike vedno seznanjamo s tem, da poleg odgovornosti dela voznika prejmejo tudi vrsto dodatnih izobraževanj in usposabljanj, ki bodo rezultirali v bolj varni, nadzorovani, mirni in preudarni vožnji.

Izkušeni vozniki so zagotovo dodana vrednost, a eno praktično usposabljanje ne rodi rezultatov čez noč, znanje je potrebno tekom let obnavljati in ga stalno nadgrajevati in izgrajevati.

Delavnice s področja vožnje vedno rezultirajo v dodatnem znanju in izkušnjah ter dajejo dodaten občutek varnosti za uporabnike GoGreen storitev prevozov, obenem pa so tudi motivator za vse profesionalne voznike.

Nevarnosti na cesti so, nevarnosti na cesti bodo

Veliko je v moči posameznikov, ki želijo sami spoznati svoje šibke točke, morebitne slabe navade, nadomestiti ne/izkušnje s praktično izkušnjo (npr. vožnja v slabih vremenskih razmerah, po nepreglednih ovinkih in poteh, s sodobnimi vozili, ki jih upravljajo računalniki,…).

Ljudje hitro opazimo napake drugih, svojih pa se ravno zaradi avtomatizirane vožnje, ki se z leti prikrade v izkušnjo vsakogar, velikokrat ne zavedamo. Osvežitev ali če rečemo posodobitev svojega znanja je z vidika varnosti vredna ogromno. Lahko tudi življenja.

Smiselno ali celo nujno bi bilo, da bi vsi vozniki po določenem času, po nekaj letih, obnavljali svoje znanje s praktičnimi preizkusi. Tu ne gre iskati obstoječega vozniškega neznanja, temveč gre za izpopolnjevanje, za poustvarjanje situacij, ki jih na cesti voznik še ni srečal in zato tudi ne ve, ali bi jim bil kos ali ne. Gre za stalno izboljševanje varnosti in obenem cestne kulture.

GoGreen usposabljamo in izobražujemo naše voznike za varnost uporabnikov

Pri prevozu potnikov je izobraževanje profesionalnih voznikov še dodatno pomembno, saj vsak voznik nosi odgovornost za druge osebe. V podjetju GOGREEN zato smatramo izobraževanje naših voznikov prvi korak k odličnosti izvajanja poslovnih turističnih storitev za naročnike.

V letu 2023 smo v GOGREEN že izvedli več izobraževanj voznikov in na vsa so bili vabljeni prav vsi naši vozniki, ki se jih vedno tudi z veseljem udeležijo. Prav tako pa na izobraževanja povabimo naše nove voznike, tj. tiste, ki so se šele nedavno pridružili timu.

V 2023 smo že izvedli naslednja izpopolnjevanja in izobraževanja:

• izobraževanja o električnih vozilih, ki so vse bolj pogosto zaželeni s strani uporabnikov, med drugim so vozniki dobili veliko nasvetov za varčevanje z energijo in informacij o porabi električnih avtomobilov
• celodnevno izobraževanje in praktično usposabljanje v Centru varne vožnje, na poligonu Blagomix v Logatcu,
• seminar varnosti in oživljanja z defibrilatorjem, ki smo ga izvedli v sodelovanju s podjetjem i-HELP (*)
• izobraževanja o varni vožnji, ki smo ga izpeljali v sodelovanju z Zavodom VOZIM in pri katerem gre za preventivna izobraževanja, ki osveščajo o tem, kako hitro lahko pride do prometne nesreče in kaj lahko sami naredimo, da nesrečo tudi preprečimo.

Izpopolnjevanja v varni vožnji namenjamo predvsem za:

• osveževanje starega znanja,
• odpravljanje napak, ki jih prinesejo pogoste in rutinirane vožnje,
• spoznavanje novih orodij za varnejšo vožnjo,
• spoznavanje novih situacij na cesti, ki jih v praksi vozniki še niso srečali,
• osvežitev in dopolnjevanje znanja o cestnoprometnih predpisih.

Izobraževanja voznikov imajo učinke v realnih življenjskih situacijah

BITI VOZNIK je predvsem odgovornost.

Kot pri vsakem učenju, se tudi pri izobraževanju profesionalnih voznikov kažejo učinki v realnih življenjskih situacijah. Posamezniki dejansko ne morejo sami slediti vsem spremembam, ki jih prinašajo sodobni način življenja, sodobna vozila, tehnološki napredek v vseh tipih vozil, sprememb in regulativ zakonodaje, novosti v cestni infrastrukturi v celotni državi ali regiji.

Zakaj izbrati delo voznika?

Delo voznika - trening varne vožnje na spolzki, deževni cesti, arhiv GoGreen, 2023

Delo voznika – trening varne vožnje na spolzki, deževni cesti, arhiv GoGreen, 2023

Ker izobraževanja profesionalnih voznikov pokrijejo vse našteto, ob tem pa se vozniki spoznavajo z novostmi na zabaven in timsko povezujoč način. BITI VOZNIK pomeni biti odgovoren in se nikoli ne nehati izpopolnjevati.

Nemalokrat je prepričanje ‘vozim že toliko let, da poznam vse’ tisto, ki je v resnici najbolj nevarno.
Pri enem od testnih usposabljanj posameznikov za vožnjo, so ugotovili, da bi danes v Sloveniji le vsak tretji do četrti udeleženec opravil vozniški izpit. 

Ravno zato bomo v GO GREEN tudi v prihodnje našo poslovno energijo močno usmerjali v varne, zanesljive in za potnike povsem brezskrbne prevozne storitve, ki jih izvajamo z odličnim načrtovanjem in stalnim izpopolnjevanjem GO GREEN voznikov.

Zakaj izbrati delo voznika pri GoGreen?

Vozniki so vedno deležni tudi dodatnega usposabljanja in izobraževanj na področju varne vožnje.

Poleg tega pa ponujamo možnost osebne rasti, kreiranje lastnega delovnika. Spoznavanje novih tehnologij na področju avtomobilizma, spoznavanje novih krajev, podpora (mentorstvo) v timu.

Če se ste v brskalnik vpisali “iščem delo voznika” in če se najdete v zgoraj opisanem besedilu, bomo veseli vašega izkazanega interesa, ki ga lahko posredujete na e-naslov: work@go-green.si. V naslov maila napišite iščem delo voznika.

Če pa želite izvedeti več o GoGreen profesionalnih voznikih sledite povezavi.

PA SREČNO NA POTI!